Výpisky: Duben 2012

Čajování u Aničky

Teplé jarní počasí lákalo ven mnoho lidí včetně mě. Mohl jsem tak zrealizovat společně s přítelkyní plánovaný výlet za Aničkou. Anička je studánka na Vysočině nedaleko Javořice. Plán byl jednoduchý – konvici, konvičku, džbánek a šálky do batohu, osvěžit se ze studánky a nabrat z ní vodu, rozdělat oheň a uvařit. I když se oheň zmítal pod náporem prudkého jarního větru, voda přibližně za hodinku začala probublávat, což značilo ideální stav pro rozložení deky.

Čajování se povedlo. Čaj jsem vzal podzimní sklizeň gushu puerhu z pohoří Yiwu roku 2009 od Peti ze Slovenska. Voda byla jemná stejně tak pára z bublající konvice. Od oka použitý vzorek vydržel krásných 12 nálevů. Čaj byl moc příjemně květově nasládlý což se náramně hodilo do teplého jarního počasí, osvěžil, povzbudil. Určitě to nebyla poslední návštěva místních studánek. Jakou máte vy zkušenost s čajováním při studánce?

Studánka Anička a jarní čajování

Studánka Anička a jarní čajování

Teprve v počátcích ohřevu

Tak už nám to bublá

Yiwu gushu sheng puerh podzim 2009

p1070818

Čajování u rybníčku

Sluneční energie nabíjí čaj i nás

Tips!

Probouzení s Nanao Sakakim

Úterní večer společně s poloprázdnou hlavou a dobrým čajem. Příjemné zpomalení po nezvykle rychle ubíhajícím dubnu. Vnímat sám sebe a zpomalit sled myšlenek mi vždycky pomůže čaj, uklidňující muzika, tentokrát soundtrack z filmu Himalayan Caravana. Inspirací mi byly i básně od Nanao Sakakiho. Příjemné poetické oživení probouzí myšlenky a ožívají nejrůznější fantastické představy díky řádkům psaným rukou tuláka. A do toho tančící čajové lístky pod proudem horké vody!